19-DSC_0035נכון, הרבה פעמים שואלים אותי את השאלה הלגיטימית הזאת. נראה כי שהשאלה הקודמת היא למי חשוב כיוון אופניים ומתי הוא קריטי ?

  1. קניית זוג אופניים ראשון – רוכב מתחיל.
  2. לרוכב שהתקיימו אצלו שינויים במשקל (בדר”כ החל מ 1-2 ק”ג)
  3. שינויים ברמת הגמישות.
  4. שינויים ברמת השליטה באופניים.
  5. שינויים במרכיבי כושר גופני נוספים : (איכות רמת הדיווש העגול, כוח כללי, מהירות רגליים ועוד)

1382094_667040033315401_545677625_n

המשותף למרכיבים הרשומים מעלה – כולם קשורים לרוכב מתחיל שבצע עליית מדרגה משמעותית (החל מקניית האופניים הראשונות) להבדיל מרוכב מנוסה. ניתן לומר שכיוון האופניים החשוב ביותר לרוכב מתחיל הוא לא רק הכיוון הראשוני, אלא בכיוון השני  והשלישי, לאחר שהרוכב כבר עשה התקדמות מסוימת ברכיבה. (שיפור בגמישות, הורדה במשקל וכיו”ב). תהליך זה שונה מאחד לשני, בהתאם לשיפור המרכיבים (סעיף 2-5).

ונחזור לשאלה הראשונה מעלה – כיוון אופניים ביו מכאני – מה ההבדל והייחודיות במרכז   PowerTraining?

  1. מדידת האופניים נעשות על אופני מדידה, ולא באמצעות הדמייה, או הערכה כולשהיא, טובה ככל שתהיה, לעולם לא תהיה טובה מספיק, כמו רכיבה מעשית על אופני מדידה בה ניתן לשנות כל פרמטר, כמו גובה אופקי ואנכי של כידון ואוכף – ארבע נקודת הייחוס החשובות ביותר בכיוון אופניים. ומעבר לכך – כיצד הרוכב/ת מתנהגים בסיטואציות שונות (עליות/ירידות/מישור וכו’)  
  2. במילים אחרות וברורות יותר – גוף האדם שונה ומורכב מדי כדי ליצור מכלל האוכלוסייה פרמטר או אלגוריטים אחד, כדי שיוכל לתת פתרון טוב יותר מרכיבה, הלכה למעשה על האופניים עצמן.
  3. ניתוח שרירים ביומכאני במידה והיום ישנם הרבה אמצעים וירטואליים להערכת וניתוח תנועת הגפיים. במרכז PowerTraining אנחנו מנתחים את תנועת השרירים על האופניים – כיצד השרירים מתנהגים במהלך הרכיבה (בכל מיני פוזיציות על האופניים) ולפיה מגיעים לתנוחת המדידה האופטימלית ביותר
  4. קראנק מתכוונן אנשים נמוכים ואנשים גבוהים. עולם המדידה אינינו שחור ולבן. ישנם אנשים גבוהים עם גפיים קצרות ונמוכים עם גפיים ארוכות, כיצד נדע איזה קראנק להתאים להם ? נכון – נעלה אותם על אופני ה PowerTraining  ונשנה בהתאמה, מקראנק של 170מ”מ, 4 ברגים ותוך 2 דקות הקראנק הופך ל 172.5 מ”מ.adjustable_crank
  5.  מכשיר הרולר E-Motion הרבה פעמים לרוכבים מתקדמים (או אפילו “יותר ממתחילים), אנחנו נוהגים לבצע את ההתאמה הסופית על הרולר המתקדם, כדי לראות הלכה למעשה כיצד מורגשת הרכיבה בצורה הטבעית שלה, חשוב לא פחות לראות את הרוכב/ת והתגובות שלו/ה לתנוחה החדשה בתרגילים שונים.
  6. 1374795_10202344124143190_1700102604_n5.    פרוטוקולי בדיקה – PowerTraining אולי ואחד הדברים החשובים ביותר – לתהליך המדידה פרוטוקלים ברורים. בהתאם לסוג הרוכב, רמתו ומטרותיו, אנחנו מקיימים בדיקות שונות כדי למצוא את התנוחה הספציפית והייחודית לו.

הבדיקה אורכת בין 2-3 שעות. כוללת 2 בדיקות נוספות ואימון PT. הרוכב/ת מקבלים בסיום הבדיקה מסמך מפורט והמלצות, במידה וניגשים ומתכננים לקנות אופניים חדשים, כך שבעל חנות האופניים יידע בצורה מדויקת לאיזה דגם או מידה להפנות את הרוכב/ת.

לפרטים נוספים בנושא התאמת אופניים – כאן ליצירת קשר וקביעת פגישה

0523541563 elad.bike@gmail.com

לקריאה נוספת בנושא מדידה ביומכאנית :
 איש ברזל וטריאתלון – מה לקנות ? אופני נג”ש ייעודיות או אופניים רגילים ?

מה הקשר בין רוכבי אופני הרים ? אנשי ברזל בתחילת דרכם עם אופני נג”ש ומזומורפים עם גפיים תחתונות קצרות ?

כיוון אופניים – מה הקשר בין כרס גדולה, חוסר גמישות, סטם קצר, דיווש עגול וזוג שרירי המסטרינג ?