לפני כשבועיים ערכנו סקר בקרב הגולשים בנוגע להרגלי האימונים שלהם (סבולת או אימוני  עצימות) ועל הדרך שאלנו אותם על אימוני PowerTraining ושאר דברים. הנה חלוקת 2 מהתשובות :

בסקר השתתפו קרוב ל 200 ספורטאים וספורטאיות. חלק משאלתנו באילו תחומים מתעניינים  במסגרת PowerTraining ? התעניינו מאוד דווקא 17% בקבוצת הרכיבה מומנטום. לכן, מה יותר פשוט ונוח  להראות לכם שני סרטונים. הראשון – מרכיבת הקבוצה לירושלים בחג ראש השנה האחרון (2014) כן ! אנחנו גם רוכבים בחוץ רחמנא לצלן. צריך תמיד למצוא את האיזון בין אימונים לכיף, תחרויות וכיף, השילוב של שניהם מנצח.

הקשיבו לשאגות הקהל, גיבוריס ועוברי אורח

לפרטים נוספים אודות קבוצת מומנטום – כאן

סרטון השני נוגע לאימוני PowerTraining – טסט אותו עשינו במעבדה לפני כשבוע. בסרטון מופיעים 2 מתאמנים – אריה אלון ומושיק עמית. הטסט קשה ומורכב יותר מהטסטים הרגילים (דומה מאוד לטסט שערכנו לנבחרת ישראל, רק פעם אחת). למה מורכב יותר מהאחרים ? מכיוון שבו אנחנו דוחסים כמה מבדקים בבאת אחת. ולכן, המימד המנטאלי משחק תפקיד מרכזי בו. ההתאוששות אינה מלאה (כמובן, הטסט במקורו נכתב על ידי צוות מאמנים בקנדה-מונטריאול, ואנחנו קצת שיפרנו אותו ותיבלנו אותו באישורם). הטסט שאתם רואים בסרטון זה הטסט השני שנערך כחודשיים לאחר הראשון – מה בדקנו ? יותר מ 5 פרמטרים שונים של הספק ועוד דברים ללא קשר לאופניים. מה השיפור ? (הסרטון הועלה בעבר והיו ששאלו (כנראה שגם בשביל אחרים) – בשביל מה ככה להתאמץ ? התשובה שלי – מי שלא רוצה לא צריך. רק מתברר שיש רבים שכן רוצים להתאמן ולהתקדם (אגב, גם באימוני POWERTRAINING ישנם ספורטאים שלא מבצעים טסט וזה ממש ממש בסדר, לא לכולם זה מתאים).

מושיק שיפר בממוצע – 6% בהספק ואט לקילו (בכל הפרמטרים) שזה לא מעט. אריה החזיק את אותם הספקים בסך הכללי (שיפור ממוצע 0) הסיבה לכך – בהספק האירובי – 6% שיפור וירידה בהספקים האנ-אירובים, כנראה בגלל בחירה לא נכונה של הילוכים  (סל”ד גבוה מדי). העניין ש “טסט זה טסט” (ע”פ משקל > “חוק זה חוק” מהסרט “לול”), כדי לשפר באמת צריכים לחכות לפעם הבאה, ללמוד מהטעויות, לתרגל ולנסות לשפר שוב.

טסט דאאש – תרתי משמע

טעות מרה לחשוב ולהבין משני הסרטונים שהרוכבים “מקצוענים” או משהו מגוחך אחר שאני מופתע לשמוע הרבה פעמים. כולם אנשים עובדים, בעלי משפחה שמתאמנים 6-10 שעות בשבוע. המטרה העיקרית שלהם להנות מהאימונים, להציב בדרך מטרות (אני מעדיף שיהיו מטרות “אימוניות”) ועל הדרך מתחרים. חשוב לא להפוך את התחרויות לאתגרים גדולים מדי, או לייחס להם משמעות ייתרה, יותר ממה שהם באמת. המיקוד באימונים ושמירה על כושר גופני יציב ורציף היא מטרה חשובה הרבה יותר, כי אז כאשר מגיעה התחרות, פשוט מעלים הילוך (או משנים מ OVER DRIVE ל MODE SPORT) ומתחרים. אז, בדר”כ גם התוצאות טובות יותר.

לקריאה נוספת  בנוגע לחשיבותם של הטסטים – ניתן לקרוא כאן

לסרטונים נוספים של קבוצת מומנטום – כאן  לקריאת אודות הקבוצה – כאן

לפרטים נוספים – מוזמנים להכנס לדף הצור קשר, LIKE יתקבל גם בברכה.