לאחר יותר מחודש עבודה במרכז (“מנהטן”) תל אביב, עדיין קשה להתרגל לגושי הבטון האפור. לא לדבר על הפקקים בדרך חזרה בערב – בררררררררר (כמה טוב היה בחממה בגינתון….) חסר הירוק (גם כשהוא הופך לצהוב של קיץ חם) והשקט שלעולם לא מתחלף. ולא לדבר על לונה פארק בן שמן, מלא הסינגלים שריק מרוכבים באמצע שבוע (אופני הרים במחסן מעלות אבק).
אין ספק כי PowerTraining הצנועה והקטנה במושב גינתון, היא הנגטיב (“ספליט”) של PowerWatts TLV העירונית והגדולה. פריפרייה מול מנהטן תל אביב. פקקים מול ירוק אין סוף של שדות לרוץ בהם מסלולים של SUB 18 נוסטלגיה ל 5 ק”מ.
למעלה – “עוד סניף” של Powerwatts
“שיווק, אלעד אתה צריך לעשות יותר שיווק !”
אני מסכים, אני שונא שיווק, מתעקש שהחלק הקשה זה להביא את הבן אדם למתקן אימונים (באמצעות שיווק). חשוב שיסיים אימון בודד – עדיף שניים, רק אז יבין במה מדובר. לא יעזרו לי שום הרצאות וערבי השקה של פאולו סלדנהה וגם עם כל הכבוד לפאולו, כמוהו הישגיו של גיום בוליוואן מסייקלינג אקדמי הישראלית , ואפילו לא מייקל וודס בשנתו הראשונה בגארמין קנונדייל.
למה לא הם יעזרו בשיווק המוצר כמו האימון עצמו ?
הסיבה פשוטה – הפער בין התוצאות “לכאורה” של אחרים (גדולים יותר או פחות ככל שיהיו), אינה מהווה תחליף לחוויה האישית עצמה, לפי המספרים שלך, ללא קשר באיזה רמה את/ה, או אפילו מאיזה ענף ספורט הגעת.
בשבוע הבא, כל מרכזי POWERWATTS בצפון אמריקה (וישראל) – יקיימו מרוץ שלבים מספר 4 (מספר 3 נערך לפני כשבועיים ונראה לכאורה שהשלישי היה קשה בהרבה מהרביעי). לא הופתעתי כ”כ לגלות כי כרגע, במקום הראשון בנשים מובילת הטבלה – ג’ני הייל. היא לא צריכה להיות מוכרת בישראל, אבל בקנדה (ובעולם) היא אלופת עולם כמה פעמים ואלופה אולימפית ב….גלישת ‘Mogul Freestyle Skiing“. פגשתי אותה בביקורי הראשון בקנדה ב2010, מאז היא כבר הספיקה לפרוש מקריירה מקצוענית בספורט החורף, אך כנראה ולא מהספורט. ובטח שלא מאימוני POWERWATTS.
“ואיך קוראים לך היום ? “
לא אוהב שקופאית חדשה ‘במסעדת’ “המזנון” שואלת אותי שוב את השאלה התל אביבית הזאת. (הוותיקים מזהים כבר ושואלים בפשטות – “מה השם?”) “המזנון” הוא אחת ממסעדותיו של אייל שני – מדובר במעין מנת גורמה קטנה ומוקפדת שמוגשת ב… פיתה.(“מי תלה פה פיתה?”) הבישול ארוך, בינוני או קצר והתוצאה – ללקק את האצבעות. לא החלטתי מה זה יותר ? טעים ? מרגיז ? (המחיר לפיתה למנת פיתה !!) או משמין ?(הפיתות האלה טובות מדי…) אבל מודה – אני שבוי לחלוטין. המנות של המזנון שוות כל אגורה. ומה הנקודה ?
הצלחתה של מסעדת “המזנון”, אינה תלויה בשף שהגה את הקמתה – (אייל שני – פשוט גאון) , אלא במה ? בסגנון הצעיר והתל אביבי החמודי ? – “איך קוראים לך היום ?” או המוסיקה הצעקנית שיכולה להבריח אלה שהזקינו בגיל 40 (-: ??? לא, ממש לא.
זה קודם כל וראשית כל באוכל המצוין עצמו – השיטה. נקודה. משם הכל מתחיל ומשם הכול מתפתח הלאה. בדיוק כמו החומוס או המוסאבחה של אבו חליל ברמלה (דרך אגב רמלה, גם לשוק החדש ברמת החייל יש עוד הרבה מה ללמוד ‘משוק רמלה’ …).
בדיוק כמו שמרכזי POWERWATTS לא יצליחו בגלל שהגה אותה אחד בשם פאולו סלדננה שאימן עשרות אלופים אולימפיים (הוכחה לכך שעובד). קודם כל זו השיטה עצמה שעובדת, וכמו הטבחים במזנון (שאינם אייל שני), או המלצרים שמתאמצים לייצר אווירה מעניינת ומזמינה, זה הרבה מעבר לבשר המצוין המוגש בו – שהוא העיקר. ככה הם אימוני POWERWATTS. העיקר הם האימונים, שהיום כבר נבנים (גם ע”י מאמנים נוספים, גם בישראל….). וכאן לא מסתיימת השיטה….. זה גם הציוד המתוחכם שפותח במשך עשרות שנים, זו התוכנה, אלה הם המאמנים שמשתפים (בפורומים סגורים) אימונים חדשים ומעלים שאלות עקרוניות חשובות לאימון חדש, כזה או אחר.
כמה דברים ששווה לתת עליהם את הדעת. בשבועות האחרונים נתקלתי בשאלות של כל מני ספורטאים . אנסה לגעת במספר נקודות :
“אלעד אין לי מוטיווציה – מה עושים ?” הנ”ל כבר התחרה כאן, התחרה שם, מתחרה בהרבה תחרויות אך עדיין לא מצליח להעלות יותר את הכושר. כמו מי ? בדיוק כמו המון ספורטאים וספורטאיות אחרות (בכל הרמות, מעלית ועד מתחילים). “אז אולי תנסה למצוא מטרה שקשורה לאימון ? ולא קשורה לתחרות ?” שאלתי. “מה זאת אומרת ?!” הוא לבש סימן שאלה. “כמה וואט לקילו אתה היום ? מה המשקל שלך ? תציב מטרה חדשה באימון – לא בתחרות, או אתגר חיצוני אחר – 240 ואט לדוגמה לעוד שלושה חודשים – להורד 5 קילו במשך 3 חודשים” . אלה הם בדיוק חלק מעקרונות POWERWATTS – הצב קריטריונים להתקדמות – לעצמך. בטסטים, או מבדק מעבדתי כמעט בלתי אפשרי למצוא תירוצים כמו בתחרות (היה קר, חסמו אותי, לא אכלתי כמו שצריך…האמת זה גם קורה לפעמים בטסטים, אבל הרעיון ברור, בתחרות יש יותר פתח להשפעות חיצוניות שלא קשורות בהכרח לספורטאי עצמו ואלה יכולים לספק אחלה תירוצים לאי הצלחה וכישלון). אגב, בעברי הכרתי מאומנים “שמקפידים” להגיע לטסטים לאחר שרצו ריצה קשה יום קודם, כאילו מחפשים את הסיבה לאי הצלחה (במודע או הרבה פעמים עקב אולי התת מודע). גם זה קורה. לא נורא. למאמרים נוספים הקשורים לטסטים – כאן
גמישות – למה זאת חשובה כל כך לאימוני ספורטאי מסטרס ? גמישות כנראה ונמצאת במקום הראשון כ LIMITATION בקרב ספורטאי מסטרס, ביחד עם העודף משקל. אני מכיר לא מעט ספורטאים שנשלחו לבדיקת CT MRI וצילומים פשוטים יותר, כאלה ואחרים, עקב בעיות גב ודברים אחרים. כמה אתם משקיעים בשיפור התנועתיות, הגמישות והיציבות שלכם? לפני שאתם הולכים לאורטופד ?מעבר לכך – כיצד בדיקת MRI או CT תפתור בדיוק את הכאבים ? מחקרים שפורסמו לאחרונה גילו כי במידה ולא מבצעים אימוני גמישות, פעם אחת בכל יום בין 10-15 דקות, הרלוונטיות והאפקטיביות של אימוני הגמישות, יורדת בקרוב ל 90%. (15 דקות ביום זה לא בלרינה – זה שיפור באיכות החיים וגם בתוצאות של תחרויות). למעוניינים לקחת את זה צעד אחד רחוק יותר – מוזמנים לאבחון מדויק יותר בשיטת FMS. שעוסק לא רק בגמישות אלא גם ברמת התנועתיות והיציבות שלכם. למה חשובה הגמישות בקרב רוכבי אופניים ? לסרטון פשוט – כאן לאבחון FMS – כאן
לרישום לאימונים שלנו – לבוא להתנסות – הירשמו כאן
לכאן 0523541563 elad.bike@gmail.com
למאמר נוסף על שיווק (סיפורו של כרטיס הביקור).