עקרון האינדיוידואליות מצוי בכל ענף ותחום, ללא כל קשר לספורט.
הממד האישי חשוב מעין כמוהו בבניית תוכנית אימונים אישית.
מצחיק לשמוע ספורטאים אומרים : אבל הדיאטנית הזאת אמרה ש…. למי היא התכוונה ?

ספורטאי שהתעניין  באימונים התעכב עם הוצאת האישור הארגומטרי, הוא הסביר כי כל 3-4 שנים מוצאים אצלו “שינוי קצב אשר אינו נורמלי” ושולחים אותו לכל מני בדיקות מתוחכמות עד שבסופו של דבר לא מוצאים דבר (טפו-טפו-טפו). כאשר העלו אותו ל 90% מהדופק המקסימלי החזוי, הרגיש כאילו הוא עדיין לא “מגרד” את ה 75-80% מאמץ.  מצחיק לא ? מחברים אותך למכונה של מליון שקל, כאשר אתה בכלל לא בעצימות הנכונה מכיוון שפרוטוקול “הדופק” לא יושב עליך נכון. אז למה הועילו חכמים ?. כשספורטאי מגיע לבדיקה כ”כ קריטית בנוגע לבריאותו ומעלים אותו “כביכול” למאמץ של 90% שלו, הוא בעצם לא מבצע את הבדיקה בצורה נכונה.

 עקרונות אינדיוידואליות בתחום תורת האימון בתחום האופניים (בציורים נכתב בטעות עקרון הספציפיות)

עקרן הספציפיות

 איזה תחומים יכולים להיות קריטים מבחינת אינדיוידואליות האימון ? 

בשורה התחתונה, עקרון האינדיוידואליות מצוי בכל ענף ותחום, ללא כל קשר לספורט. הממד האישי חשוב מעין כמוהו בבניית תוכנית אימונים אישית. מצחיק לשמוע ספורטאים אומרים : אבל הדיאטנית הזאת אמרה ש….  היא אמרה זאת למי ? למשה ? לחיה ? למי היא התכוונה בדבריה ? לכלל האוכלוסייה ? אולי כן, אז אפשר ורצוי לתקן – למרבית האוכלוסייה. מומלץ לא להיות יתר על המידה צדקנים בנושא משני צדי המתרס. ייתכן מאוד שבעבור 10 ספורטאים מתחילים, ברמה דומה, שיטות אימון זהות יקדמו אותן יפה לפנים, אך במידה וכל אחד מהם ירצה להתקדם יותר טוב ובצורה בריאה וטובה יותר מהאחרים, מומלץ שימצא את ה LIMITATION  שלו ובהתאם למסגרת ולמגבלות האישיות שלו, יבנה מסגרת אימון מסודרת שתתאים לו באופן אישי.

אינדיוידואליות, זה כל הסיפור לכל ספורטאי  יש את ה LIMITATION האישיות שלו, אשר צריך לעבוד עליה כדי לשפר את הביצוע, הספציפי הזה. למטה מצ”ב שרטוט של ה LIMITATION בקרב ספורטאיות במידה וספורטאית, רוצה להתקדם, אלה יהיו בדר”כ הנקודות בהן הן צריכות לתת את הדעת, מבחינת LIMITATION לבנות המין החזק וספציפית להן מבחינת ההתייחסות בבניית תוכנית האימון האישית.

ספציפיות באימון נשים

מתי מרגישים ורואים את ההבדלים בין נשים וגברים בפלטון רכיבה ? בדרך כלל בשני מרכיבים עיקריים :

1. בספרינטים – כוח מתפרץ, או שינויי קצב פתאומיים (כניסה לעלייה ויציאה ממנה) מ7 שניות ועד מאמצים קצרים של עד 2-3 דקות.

2. טכניקה – טכניקה כללית ברכיבה (פניות – שליטה באופניים בתוך דבוקה) וטכניקה ספציפית יותר (בחירה והעברת הילוכים, דיווש עגול ויעיל) ועוד

לכן באופן יחסי, גם לספורטאיות סבולת (מסטרס) אני בדר”כ ממליץ לשים דגש גדול יותר לאימוני כוח ואימוני טכניקה, כמעט במהלך כל השנה, כמובן – תלוי ברמה, במטרות ובזמן הפנוי. והכי חשוב – ספציפית לגביי הספורטאית. בסופו של דבר השילוב המנצח – אימוני כוח מתפרץ המשלבים טכניקה נכונה.

לשירותי האימון שלנו – אפשר להרשם כאן (או פשוט להרשם לניוזלטר שלנו)

או צרי קשר  elad.bike@gmail.com    0523-541563