פורסם לראשונה באתר הרים (2009)
בשנים האחרונות מגפת ההשמנה (והעצלנות) הגיעה לישראל. משנה לשנה בה אני עוסק כמאמן או מדריך אופניים, אני מגלה שהילדים משמינים משנה לשנה. רמת הספורט והכושר הגופני יורדת פלאים. ‘מחלות שומן’ כגון הסתיידות עורקים שהיתה מקובלת להתגלות בגילאי 35-40 מתגלה אצל צעירים בגילאי 16-17 !
במידה ואתם מעוניינים להצטרף אלינו לאימוני POWERWATTS – הקישו כאן ומאמרים נוספים – כאן
הורים נוטים לפעמים להאשים את האחרים מלבדם. ילדים קטנים בעלי עודף משקל נשלחים לדיאטנית קלינית. ילד עד גיל 13-14 עם בעיות השמנה, ‘לא צריך ללכת לדיאטנית’ – מי שצריך להישלח אליה אלו ההורים ! ההורים הם האחראים, הם נותנים את המסגרת, הם צריכים לקחת את האחריות, לא המורה לספורט או המחנכת, לא הדיאטנית, לא מאמן הכושר האישי של הילד (רחמנא לצלן), כל אלה, כולל מאמן או מדריך האופניים הם תפאורה מקשטת בלבד. מי ששולט במסגרת ויכול לשנותה באמת הם ההורים
לפני כשבוע, במסגרת מוקדמות אליפות אירופה בכדורגל, נוצחה מכבי חיפה על ידי באיירן מינכן. למרות שמכבי חיפה נתנה הצגה מרשימה באופן יחסי לגודל המעמד מול אחת הקבוצות החזקות ביבשת, הפסידה זאת 3-0. בסיום התבטא גוסטבו בוקולי (קשר מכבי חיפה) : “הם פשוט רצו מהר מדי”.
וזה בעצם מסביר את הפער לא בכישרון…אלא בכושר הגופני בין שתי הקבוצות.
למה ההבדל הבולט ברמות בין 2 הקבוצות ?
בגלל שאימוני הכושר הגופני בבונדס ליגה קשים יותר ?
בגלל שמשלמים שם משכורות גבוהות יותר ?
כל התשובות כנראה נכונות –אבל לא רק….
במידה ואתם מעוניינים להצטרף אלינו לאימוני POWERWATTS – הקישו כאן ומאמרים נוספים – כאן
מסגרת התרבות של הספורט גבוהות יותר, כך גם בסיס הכושר הגופני, כך גם משמעת ומוסר העבודה. בסיס הכושר הגופני של הילדים גבוהה יותר, לכן עומס האימונים בגילאי נוער וצפונה יכולים להיות גבוהים יותר.
קרדיט למחנה האימונים ביחד עם IWCC ונתנאל ים (2007)
ועכשיו מה ה@#$%^ קשר להגעה לבתי הספר ?
ראיתם פעם כיצד נראה שער בית הספר בעיר בישראל בשעות הבוקר ?
למה יש תאונות דרכים בשעות הבוקר בקרב בתי ספר ?
באותן השעות כאשר התנועה מדשדשת בנתבי איילון, בכניסה לבתי הספר בישראל עומס התנועה פקוק לגמרי, הורים לוקחים את ילדיהם במכוניותיהן ועומדים ומחכים בסבלנות…מבזבזים את הזמן…בפקק.
משמרות הבטיחות – למה הן בדיוק קיימות ? הרי כמעט אף אחד מהילדים לא מגיע ברגל לבית הספר ?
ב 7 שנים האחרונות בהן אני עוסק כמאמן אופניים לקבוצות ילדים, אני מגלה כיצד משנה לשנה, הילדים נעשים כבדים יותר, עגלגלים יותר ועצלנים יותר (אפשר להוסיף, ביחס הפוך לרמת האינטליגנציה הגבוהה שלהם ולחוצפה…).
מה מונע מהם לקיים פעילות גופנית ?
מכיוון שזה לא מתיימר להיות מאמר מחקר אקדמי… נראה שניתן להתחיל בכך בשעות הבוקר – צריך לעודד את הילדים ללכת ברגל לבית הספר, זאת צריכה להיות חלק מהעצמאות וההתבגרות של הילד. מי שגר קצת יותר רחוק שיגיע עם אופניים, בצורה בטוחה כמובן. מי שגר ממש רחוק (שיקום מוקדם יותר ?)
האימא הפולנייה התורנית חוששת שהילד יפצע, יגיע עייף לבית הספר, מזיע וכיו”ב…הוא הרי לא יכול לקום בשעה6:30, זה הרי מוקדם !!! (בטח שזה מוקדם, אם הולכים לישון בחצות).
זה חינוך. וחינוך לא שווה בית הספר, או חוגי העשרה אחר הצהריים. או רחמנא לצלן מורה פרטית למתמטיקה.
חינוך לספורט ולפעילות גופנית מתחיל בבית. בגיל 3 מקבלים טרקטורים ומכוניות חשמליות…אז למה לנסוע באופניים ?
למה להתאמץ ? למה לרכב על קורקינט קטן אם יש אחד כזה חשמלי…למה אופניים כשיש טרקטורון על בנזין….הדברים פשוטים, מאוד פשוטים.
כיצד אפשר להתחיל לחנך ילד שנוסע לחברו על הקורקינט החשמלי, ללכת לבית הספר בבוקר.
כיצד אפשר לשכנע אותו ‘לטייל’ עם הכלב בחוץ…”אימא את יכולה להקפיץ אותי ‘לחבר'” (שגר מרחק של 10 דקות הליכה…)
זה קשה… (כמו שלודה היתה אומרת בפרסומת לסופר)
כן, ספורט זה דבר קשה. גם החיים.
אפשר גם לדחוף את האוטו של ההורים בדרך לבית הספר (: