עולות שאלות כנות ואמיתיות אודות שריפה וצריכה קלורית. ננסה להסביר את הדברים בצורה פשוטה. ואפילו ננסה לתת הקשר לטעויות שלנו כשמתעקשים לבצע אימונים מסוכנים בחום (מה הקשר  ?) בהם אנחנו מלבד מעט מסתגלים לחום, אנחנו פחות משפרים את הכושר. אז מה הקשר ?
חוסר ההבנה בנושא הזה, גורם לצריכה עודפת ומוגזמת וחשובה יותר – מוטעית, של פחמימות ושתייה איזוטונית =סוכר. שלא עושה אתכם מהירים, מלבד להשאירכם נרקומנים של סוכר, ולמה זאת ? כי אנחנו לא רוכבים ברמה של ירון ספיצר. לרוב הקוראים, אין “מנוע” שצורך כל כך הרבה סוכר כמוהו. להיפך, המנוע שלכם יתחזק כאשר תורידו משקל ותהפכו רזים וחזקים יותר (כמובן הדברים מובאים למי שזה מכוון לו). הכי קל זה להבין את הדברים לא נכון. ננסה לעשות סדר, אולי נציל איזה כמה נפשות של צרכני סוכר מיותר.

מוזמנים לקרוא ולנסות להבין. (כתב אלעד פלטין אוגוסט 2023) כמו תמיד גם כאן, אנחנו אחראים ועומדים מאחורי מה שאנחנו כותבים, לא אחראים על מה שאתם מבינים או לא.

היום כאשר הגיע אלינו מתאמן מסטרס חזק מחו”ל (בן 43) שמתאמן על 330 ואט ל 63 ק”ג (רמת עלית בינוני-חזק בישראל שלא מקצוען),

ירון שרף במהלך האימון (שלא שורפים בו הרבה) קרוב ל800 קלוריות. בחישוב מדויק : 783 קלוריות חלקי המשקל (63 ק”ג) = 12.42 קלוריות לקילו משקל לשעת אימון. באימון אחר (21C. Between the Reps) שרף 821 קלוריות שזה 13 קלוריות לקילו משקל.

“I came for the dope but stay cuze I love PowerWatts…..

“For me Powerwatts is like dope.. It’s healthy and legal” (Yaron Spitzer)

 

 

ובהקשר זה מישהו אחר שאל : “רגע אלעד, לא אמרת שככל שאתה יותר כבד, אתה שורף יותר קלוריותבגדול כן. ולמה ?

 

 

כי ככל שהמתאמן בעל מסה (לא שריר, מסה כללית!)  גדולה יותר, יהיו לו (קרוב לוודאי באופן יחסי) גם שרירים שיצטרכו לצרוך יותר אנרגיה ויצרכו יותר קלוריות (מדגיש ורושם זאת באמירה גורפת!). משפט זה נכון במידה ואנחנו משווים מתאמן למתאמן אחר במשקל נמוך יותר ובכושר זהה !!

לרישום לשני אימוני ניסיון – לקישור כאן

ירון ספיצר (W5.28/KG) נמצא בכושר גבוה הרבה יותר מהרבה קליינטים ב  POWERWATTS.  ככל שאתם מפיקים יותר וואטים ממוצעים גבוהים יותר = אתם צורכים יותר אנרגיה ושורפים יותר קלוריות.

תדמיינו לרגע, מכונית ספורט עם מנוע גדול (שריר) ומשקל נמוך. לעומת “מכונית משפחתית” עם מנוע ממוצע ומשקל ממוצע = איטית. הספורטיבית תיסע מהר יותר, אבל גם תצרוך יותר אנרגיה. מכונית הספורט לא תהיה יעילה כמו ספורטאי עלית לעומת ספורטאי חובב וזה בגלל שמכונת האדם טובה יותר ויעילה הרבה יותר ממכונית בעיקר במידה והיא בכושר.

כמו וואט לקילו משקל, דומה להפליא גם הקלוריות לקילו משקל. ככל שזה גבוה יותר, ככה את/ה יותר חזק/ה לקילו משקל ! שמתבטא בעיקר ביכולת לרכוב מהר בעלייה (או לרוץ, בעיקר בעלייה ומישור וגם בירידה (מעט פחות), (המשפט האחרון רלוונטי הרבה יותר ככול שאנחנו לא מקצוענים בריצה ו/או/גם מדובר יותר בריצות בינוניות וארוכות = סוג של Disclaimer )

למה דומים אימונים ארוכים בחום סתם.

וסתם רכיבה או ריצה ארוכה של סבולת ?

כאשר אנחנו מתאמנים אימוני סבולת ארוכים, אנחנו מאמנים רק אזור מאוד מצומצם וצר של כושר. באימוני POWERWATTS   אנו נוהגים  לחלק את אזורי האימון ל 4 :

סבולת, TOLERANCE, ANAEROBIC ו SPRINTS

בדר”כ עיקר ההתקדמות של ספורטאי מסטרס/ לוחמי סופשבוע/ רמת מתחילים-בינוני

הוא שיפור האזורים שאינם סבולת (לאט והרבה).

ועל פי מחקרים אחרונים, הוכח כי דווקא אימוני העצימות (ולא הסבולת שעושה ההיפך) מאריכים ומעלים את רמת/איכות החיים בקרב אנשים מבוגרים.

כאשר אנחנו אומרים עצימות, נוהגים לטעות שזה משקולות.

לרישום לשני אימוני ניסיון – לקישור כאן

DCIM100GOPROGOPR0717.JPG

ממש לא. זו היכולת לבצע אימונים בעצימות גבוהה  :

כוח +  מהירות + זריזות + קואורדינציה (אפשר גם להוסיף רמה גבוהה של MOBILTY  וגמישות * .

ובמילים אחרות : כל אימון בו אנחנו מתקרבים לעצימות המקסימאלית (באימון PW אנחנו בצורה גורפת מאוד, עובדים בין 78-80 IF בשעה שזה משהו כמו בין 85ל 90 אחוזים מהעצימות המרבית שלנו לאימון של שעה (רשמתי – זאת בצורה גורפת.)

כוכבית חשובה מאוד* כאשר מדובר על גמישות – MOBILITY וקורדינציה,  קשה לנרמל זאת לעצימות. ניתן לומר שרמת ביצוע גבוהה בתחומים אלה, תגרום למתאמן להיות יעיל, חזק ומהיר יותר, או במילים אחרות = יעיל יותר.

באימון סבולת ארוך של 3 שעות, אנחנו בוודאי שורפים יותר קלוריות מבאימון זהה של שעתיים. אבל באימון עצימות של שעתיים אנחנו יכולים לשרוף כמות קלורית דומה, ולהפיק הרבה הרבה יותר מהאימון. מה נפיק ? גירוי ואימון אזורי שריר שלאחר מנוחה נכונה – נעשה יותר ויותר חזקים. (השריר יתאושש, יתחזק ויגדל)

לרישום לשני אימוני ניסיון – לקישור כאן

מה הקשר לאימון בחום 

יש נטייה למתאמנים ומתאמנים להתאמן כמו “ראש בקיר = יחזק אותי”. דוגמה לכך – חם בחוץ ורשומה לי תוכנית של 4 שעות, “אני אעשה את זה כדי להיות חזק”.

במילים אחרות: כאשר אנחנו מתאמנים בחום, אנחנו מזיעים ומותשים יותר, ככל שכך איכות האימון יורדת (אנחנו לא יכולים לבצע את העצימות המקורית כפי שהוגדרה מלכתחילה). הזיעה והעייפות שנגרמת בעקבות האימון, לא שורפת יותר קלוריות, להיפך, בעצימות נמוכה יותר, תשרפו פחות ותגרו פחות ופחות את השריר (אין איכות באימון).

המקסימום שתשרפו זה יהיה “יותר מים” = כלומר: תתייבשו ובשל כך תצטרכו לנוח יותר ויותר כדי להתאושש ולחזור לעשות אימון איכות שוב.

 

למאמר המקורי – ההזייה הקלורית – כמה שרפנו ? הבדל פרוסת הלחם, בין אימון מפרק רגליים לאימון שחרור

השקר הגדול ביותר של תורת האימון בספורט הסבולת והקשר לפרשת לאנס ארמסטרונג. 

ואט לקילו או קלוריות לקילו ? איך אנחנו יכולים לשרוף קלוריות בצורה יעילה ?

לקריאה נוספת אודות מאמרים בנושא תזונה וקלוריות – מבלי שינסו “למכור” לכם שטויות

לרישום לשני אימוני ניסיון – לקישור כאן