פברואר 2025 (אלעד פלטין)
ענייני חצי איש ברזל מאילת והדי אחת ומקום ראשון גילאים וחמישי כללי בנשים (גיל מעל @#$%)🤫
דיברתי עם הדי אתמול על התחרות.
אז אולי פחות על התחרות ויותר על ההכנה והאימונים (אינני מאמן של הדי, רק פה ושם שאלות , קצת נזיפות של יותר מדי וכאלה, לא יותר)
להיות מאמן זו אחריות גדולה. גדול עליי בימים אלה. (אני אחראי להגיע בזמן ולהתחיל אימון במקסימום 2 דק איחור)
אז אימונים :
לטענת הדי, היא הורידה יחסית אימוני שחייה והתעמקה יותר באופניים וריצה, בדגש מעט יותר על האופניים (לטענתה) לדעתי זה לא היה מספיק והיה יותר מדי ריצה (אבל יתכן ואני טועה).
הקפידה על אימוני עצימות ב POWERWATTS TLV בין 2 פעמים לשלוש או בין פעמיים לפעם אחת לקראת התחרות (תלוי במזג האוויר בסופ”ש) ונראה לי שאימוני ה 90דק בשישי + ריצה ולטענתה “הבריקים” (BREAKIM ? אנשי ברזל ומאמנים אוהבים נורא מילים באנגלית, לי אישית בריקים מזכירים קיר תומך שהפלתי בשיפוץ לא קל לפני שנתיים).
ובמילים פשוטות אימוני האופניים העצימים + הריצה בינונית או יותר של בין 5 ל 10 ק”מ אחרי אימוני POWERWATTS הכניסו להדי מהירות וסבולת.
מהירות של ריצה מבלי לפגוע יותר מדי בהתאוששות.
(בצורה אחרת כשעושים כאשר אימוני הריצה באים בנפרד ביום אחר באמצע השבוע. = עייפות עולה)
אצל הדי זה הגיע בשיאו לבריק של 17 ק”מ אחרי אימון 90 דקות או 60, ובכל זאת עשתה ריצה יפה מאוד. ואגב, באיזשהוא שלב מוקדם בעונה הצעתי להדי, לקחת הפסקה מאימוני PW ולהתמקד קצת יותר בריצה (טכניקה, סבולת ולא מעט בטחון ומשם לחזור שוב לאימונים המשולבים שתנסה להחזיק את אותה יכולת ריצה מהירה גם אחרי אימוני POWERWATTS).
הטעות השכיחה והגדולה מאוד של מתאמני אנשי ברזל, גם כאלה עם ניסיון. היא שיש נטייה מובנת מאליה ומתבקשת ללכת לנפח. זה בכל זאת הכי מרשים. כאשר עושים זאת עם יותר מדי אימונים נפרדים של אופניים וריצה ביחד (יום אחרי יום). העייפות עולה, במיוחד בקרב ספורטאים חובבים שעובדים בעבודה מלאה (ולא מקצוענים חובבים שחיים בסרט). ההבדל בין מקצוענים-צעירים לחובבים מבוגרים…יש הרבה דברים (באמת). אך ללא קשר לרמה או הכושר, שני דברים עיקריים מבדילים בהקשר לתוכנית האימונים, היא היכולת להתאושש מאימון חזק או ארוך לאימון הבא...הדבר השני הוא החוסר זמן. הפחד מלבצע אימונים עצימים וקצרים יחסית הוא ברור לגמרי. ביחד עם זאת הנפח מעייף אותנו והופך אותנו בצורה מטאפורית (ופיזית) ל….איטיים. ומכריח אותנו להוריד אימונים רבים מדי לקראת התחרות או לעשות טייפר ארוך. מה שקורה (בשפה ציורית) אנחנו בטייפר מעלים הרבה נפח (שזה בצורה מסוימת נכון מאוד, אבל לא משלבים עצימות, או מהירות+ כוח) ואז מורידים הרבה או מוקדם ורחוק מדי לקראת התחרות…..ככה קורה שאנחנו מגיעים לתחרות בכושר נמוך באיזה 3-4%, עיפיים ואפילו שמנמנים מדי מהג’לים שדחפנו ללא צורך….נחים הרבה מדי…ומגיעים לתחרות פחות חדים (עצימות) באיזה 3-5% פחות מהכושר אליו היינו צריכים לכוון.
הדי, אתם רואים גם מהגרפים. הכושר גם עלה, אבל היא הורידה עצימות ממש בסמוך לתחרות (בשני עשתה אימון עצים).
שורה תחתונה – כל הכבוד להדי בעיקר לקראת התחרות שלא חששה לעשות אימונים עצימים גם ביום שני של שבוע התחרות. כאשר הכושר גבוה, גם הבטחון גבוה….
(אגב למי יותר אימוני סבולת בצורה רחבה מתאימים יותר ? ל TOP 3-5% שמכוונים למקום על הפודיום וזמן מהיר. ככל שאתם בצורה כללית לא מתחרים על הפודיום, אימוני סבולת ארוכים בהספק ודופק נמוך יועיל לכם פחות ויעשה אתכם איטיים ולא יעלים באימונים)
======================================================================================================================================================================================================================
עברו כבר הרבה מים מהירדן לכנרת מאז אליפות ישראל בחצי איש ברזל האחרון. (אבל עברו הרבה יותר מאז הדי החלה להתאמן) – טבריה 2023
אבל בגלל חגים ועצמאות לא הספקתי לשבת עם הדי ועניינים נדחו ונדחו עד שמצאנו הזמן לקצת סיכומים. התעניינתי איך זה שהדי אשר, שעוד לא חגגה 60, הגיעה שמינית כללית בנשים וראשונה כללית בגילאי 60, בטריאתלון כנרת 2023 – אליפות ישראל במרחק חצי איש ברזל.
הדי צינה מספר מילים (סימנתי אותן) שמספרות לא מעט על ייחודיותם של אימוני POWERWATTS
עצימות – ציינה הדי שהאימונים עשו את ההבדל. ואימוני עצימות בשליטה שתדע לדחוף אותה קדימה, אך בשליטה וזהירות מבלי לשבור אותה, דבר שלמעשה עזר לה לבנות עוד מסת שריר ולהכיר את קצוות הקושי אותן לא צריך לעבור – שליטה.
הדי מספרת שבמהלך אימוני POWERWATTS גדל נפח וכוח השריר. או כמה ללחוץ באמת. הדי מספרת שמעבר לכך שהאימונים חזקו אותה
(הרבה גביעי אימון מזהב של PERSONAL BEST) אלה גרמו לה לפחד פחות ולהעיז הרבה יותר בניסיון לרכוב מהר וחזק ומעבר לכך נכון (סל”ד /ירידות/עליות ועוד).
הדי אשר באימוני POWERWATTS יחד עם מאמנה – גיל ווינר.
=============================================================================================================
על הדרך ברשותכם סיכומים של כמה דברים חשובים, שבירת מיתוסים או/ו עקרונות של POWERWATTS :
הורדת משקל לספורטאי מסטרס (למי שצריך לא למי שטועה שצריך) תתקיים תמיד, דרך תזונה ולא דרך אימונים ארוכים, בטח שפחות ריצה מאופניים (בריצה הסכנה לפציעה גדלה כאשר ההתאוששות לא תקינה) (לנקודה זו אין קשר להדי, דווקא ביקשתי ממנה שתקפיד כל הזמן לאכול ולשתות במהלך אימונים)
אימוני עצימות בונים שריר, כוח ומהירות. שלושת יסודות האימון שהולכים לאיבוד בעיקר כאשר אנחנו מתבגרים (נשתמש במילה עדינה).
אימונים ארוכים, לספורטאי מסטרס עובדים. הם חשובים. אך במידה וזה הדבר היחיד שעושים, אל תצפו לרכוב או לרוץ מהר. אימוני עצימות זה מה שמשנה את הדברים.
ככל שזמן האימון שלך מוגבל יותר – אימוני עצימות חשובים לך יותר ויותר.
ככל שהרמת הכושר שלך מוגבלת יותר – אימוני עצימות חשובים לך יותר (ועדיף לעשות אותם על אופניים מאשר בריצה) ויותר (בניגוד למשל לרוכב עלית שרוצה להתקדם ולהיות רוכב PRO TOUR)
כל מה שרשום מעלה – אל תקחו זאת כהמלצה לאימון. תוכנית אימון תבנה ותקבע בהתאם להערכת כושר גופנית ספציפית. כמו ב POWERWATTS בקביעת ה CRITICAL POWER
ולהדי האלופה – כל הכבוד, תוצאה מרשימה והתקדמות מופלאה לא פחות. סחטיין על האומץ והחוכמה, להקשיב. ותודה רבה גם לגיל ווינר שהצטרף גם הוא וספורטאים שלו לאימוני POWERWATTS.
אם אתם מעוניינים לקרוא עוד על אימוני POWERWATTS לפני רישום לשני אימוני ניסיון – כאן
אם אתם מעוניינים כבר לתאם ולהגיע לשני אימוני ניסיון – רישום מלא ומורחב כאן
למאמרים נוספים בתחום :
איש ברזל – כיצד להתכונן נכון יותר ?
איך נרשמים לחצי איש ברזל בלי לדעת לשחות?
איש ברזל וטריאתלון – מה לקנות ? אופני נג”ש ייעודיות או אופניים רגילים ?
ולמאמרים נוספים בתחום איש ברזל – כאן