מכשיר לשאיבת שומן ממוצרי בשר ?  מכשיר לשאיבת סוכר מעוגות קצפת ?  ממוצרי שתייה ממותקים ? ….לא.

trust people

רוכב שהתאמן בעבר במסגרת PowerTraining ועבד לפי תוכנית אימונים אישית הציב מטרה גבוהה. כמו מרבית ספורטאי המסטרס סבל מעודף משקל שהיווה למעשה את הLimitation העיקרית, Limitation שנייה – הסל”ד הנמוך ברכיבה (סל”ד = סיבובי רגליים לדקה). הצבתי לו אתגר מיוחד והתעקשתי שלא לעבוד (עדיין)  ע”פ הספק, עד ש    1. הוא ישיל ממשקלו 3″ק”ג. ו 2. יצליח לייצר רכיבות ארוכות (למעלה משעתיים) על סל”ד ממוצע שלמעלה מ 100. חודשיים הוא מירר בבכי עד שהגיע ליעדו בכבוד רב. רק אז, התחלנו לעבוד בעזרת ואטים כשהרוויח משתי בחינות : הוא היה רזה ומהיר יותר, גם מבחינת סיבובי רגליים וגם מבחינת משקל.

בתמונה ? לא, זה לא ה”רוכב” זאת freelee – נערת הבננה מאוסטרליה שמקדמת תזונה טבעונית לספורטאים

Freelee the banana girl

freelee-the-banana-girl

Road_Runner_cartoon

אוקי – ומה זה FOUCKING קשור למכשיר החיסכון בקלוריות ? (רגע בבקשה, סבלנות) שניים מיסודותיו של אימוני   PowerTraining הם שליטה ואיזון. כמו אימונים כך גם דיאטה. יתרונות הצמחוניות לספורטאי (המסטרס בעיקר) הן רבות ולא כאן לפרט אותם. אינני צמחוני  אך אני בהחלט בעד צריכת מזון שאיננו מעובד (בשר – דגים או פחמימות) וכמובן לקיים איזון בריא בין שלל אבות המזון : פחמימות, שומנים, חלבונים, מינרלים, ויטמינים  וכו’ . ככל שהמזון מעובד פחות , בדרך כלל (בעיקר פחמימות) אנחנו מעמיסים פחות על הקיבה והמזון נספג טוב ומהר יותר. ככלל ללא קשר ליתרונות עקרונות הטבעונות,

Road Runner מדגים סל”ד גבוה

החסרונות בתזונה “טבעית” (לא ! תזונה טבעונית, אך כמובן – על אחת כמה וכמה בהחלט גם ‘תזונה טבעונית’) :

1. זמן ההכנה של הארוחה ארוך יחסית. (אי אפשר “לזרוק למיקרו ולחמם”), כן ניתן לעשות עם מזון מעובד, אם כי פחות בריא.

2. טריות המזון (בניגוד למזון מעובד אותו ניתן לשמור בקירור או אפילו בארון לאורך זמן ארוך יותר).

3. “שעמום” המזון עקב חסרים (בדר”כ) של מלחים או ממתיקים (סוכר). (טענתי בעבר כי “מקצוע העתיד” הוא תזונאי קליני שהוא גם שף קולינרי – היכולת לקחת מזון “משעמם” ובעזרת תיבול בריא ונכון להפכו גם לטעים לחך, בריא ומשביע).

4. במידה ואנחנו מגבילים עצמינו לסוג מסוים וצר של מזון, ייתכן שנפתח חסך מסוים בתחום ספציפי וצר (לדוגמה, בקרב אנשים טבעונים מקובל (לא חובה!) למצוא חסרים בויטאמין B12). (במיוחד בקרב ספורטאים ברמת עלית או אחרים בעלי אחוזי שומן נמוך שווה יותר להתייחס לנושא הזה). ובהתאם לזאת, במידה ואתם החלטתם להיות “טבעונים” או להסתמך יותר על תזונה צמחונית, כדי ומומלץ לעשות זאת ביחד עם בעל מקצוע שמבין בזאת.

“אז אוקיי – אז החלטת בהפוך על הפוך לעשות לנו “שטיפת מוח” לדיאטה צמחונית….?”    אולי… (?)         

מניסיוני כמאמן, בקרב הרבה ספורטאי מסטרס (ולא רק) המעוניינים לרדת במשקל, המעבר (=שינוי) לדיאטה טבעונית. או דיאטה צמחונית, מבוססת כמה שפחות על מזון מעובד (בעיקר פחות לחם ושאר מוצרי בצק לבן בעלי אינדקס גליקמי גבוה) וכן – להוסיף טיפלה (=-טיפה=מעט) לתפריט השבועי מוצרי בשר איכותי ובריא (דוגמא – לא שווארמה או המבורגר…). זוהי הדרך המוצלחת ביותר לעשות שינוי בהורדת משקל ושמירה על אורך חיים בריא. מה הבעיה בפסקה האחרונה ? אי אפשר לשווק את זה כדיאטה טרנדית (זה לא טבעונות, זה לא דיאטה צמחונית…אז מה זה ?) – אני לא מנסה למכור לכם שום דבר, מלבד זאת שתפעילו את השכל הישר שלכם ותבינו לבד כי מזון מעובד, או תעשייתי עתיר קלוריות איננו דבר בריא ומומלץ.

בסופו של יום. למי שהחליט לרדת במשקל  ע”פ תפריט שמבוסס יותר על ירקות ופירות ופחות על פחמימות מעובדות (סוגי הלחמים) או אוכל תעשייתי, ירוויח – כשיתבסס על תזונה דלת קלוריות ובדר”כ גם בעלת ערך גליקמי נמוך ולכן תחושת שובע טובה יותר לאורך זמן. (שימו לב, בכל מקרה כדאי ומומלץ לעשות זאת בהתייעצות עם בעל מקצוע).

טוב ולסיום – מהו    המוצר   ???

20140824_162031 (1)

מדובר במכשיר פשוט – קוצץ ירקות ופירות. למעלה רשמנו שאחד החסרונות בהכנת סלט הוא – זמן ההכנה של הארוחה. מכשיר הקיצוץ חוסך לנו זאת ומעבר לכך “מכריח” אותנו וגורם להכין את הסלט בצורה מהנה וכפית יותר.  המכשיר עולה סביב ה 160 ש”ח. מומלץ לא להעמיס עליו יותר מדי ירקות. הוא עושה עבודתו נאמנה. קצת מרגיז לנקות אותו וקצת מלחיץ הסכין החדה מאוד (יש לה כיסוי בטחון מיוחד). בשוק (שם בדר”כ עדיף לקנות את הירקות והפירות מאשר במרבית הסופרים, מצאתי אותו (כולל אחריות) גם ב 140 ש”ח). אינני איש שיווק של המוצר, אז הנה לינק ל ZAP – תנסו בעצמכם. שווה.

20140824_162130 (2)

מומלץ דווקא כאן לשמור על סל”ד נמוך ולא גבוה מכיוון שאז ייצא לכם “רוטב ישראלי” במקום “סלט ישראלי”

וכמו כן מומלץ להתחיל מהח’ברה “הקשוחים” – הבצל, הסלק והגמבה ולהשאיר את הרכים יותר לסוף

20140824_163805 (1)

למאמרי תזונה נוספים – הקלק כאן 

לשירותי האימון שלנו – הקלק כאן  או צרו קשר  elad.bike@gmail.com    0523-541563

לייעוץ מתזונאית קלינית טבעית – הילה נווה –  0546-602790  tzuna4u@gmail.com (ולא, הילה לא מסכימה לכל הדברים שנכתבו כאן, בייחוד בנוגע לכך שאוכל טבעוני הוא “משעמם” הוא כנראה לא, רק שצריך לדעת להכין אותו…לזה צרו קשר איתה).

כל הכתוב במאמר זה  אינו בא להמליץ, בצורה כזאת או אחרת, על דיאטה ספציפית כזאת או אחרת, אלא הביא נקודת השקפה ופתרון ספציפי (דיאטה לספורטאי נבנית על ידי איש מקצוע שהוסמך לכך).

i-am-responsible-for-what-i-say-i-am-not-responsible-for-what-you-understand